Mi-a trimis mama un mail mai demult, abia acum l-am citit k e cam lung... dar se merita asa ca il impartasesc cu voi:
DUPA CE ANI DE ZILE A SPUS PACIENTILOR CA CHIMOTERAPIA ESTE SINGURA
CALE PENTRU A INCERCA (CUVANTUL CHEIE E A INCERCA!) SA SE ELIMINE
CANCERUL, JOHN HOPKINS S-A HOTARAT SA PREZINTE SI CALEA ALTERNATIVA DE
TRATAMENT A MALADIEI.
Esti ceea ce mananci - asadar: mananca sanatos!
O intuitie uimitoare a generatiilor trecute este acum confirmata de
stiintele nutritioniste. Acestea au aratat ca ceea ce s-a numit candva
doctrina semnaturilor era in mod uimitor foarte corect.
Acum, aceasta afirma ca mancarea integrala are un tipar care se
aseamana cu un organ din corp sau cu o functie fiziologica si ca acest
tipar actioneaza caun semnal sau ca un semn, in functie de beneficiul
pe care mancarea il ofera consumatorului. Iata doar o scurta lista de
exemple de semnaturiale hranei integrale.
O felie de morcov se aseamana cu ochiul uman. Pupila, irisul si
liniile radiale arata exact ca ochiul uman si, da, stiinta
demonstreaza acum ca morcovii maresc considerabil fluxul sanguine
catre ochi si functia acestora.
O rosie are patru compartimente si este rosie. Inima este rosie si are
patru camere. Toate studiile arata ca rosiile sunt intr-adevar hrana
pura pentru inima si sange.
Strugurii atarna in ciorchine, care are forma unei inimi. Fiecare
bobita arata ca o celula a sangelui si toate cercetarile de astazi
arata ca strugurii sunt, de asemenea, o hrana revitalizanta
substantiala pentru inima si sange.
O nuca arata ca un mic creier, cu o emisfera dreapta si una
stanga:creierul mare deasupra si cerebelul din partea de jos. Chiar
si incretiturile sau cutele unui miez de nuca arata ca neocortexul. Si
acum stim ca nucile ne ajuta sa ne dezvoltam peste trei duzini de
transmitatori neuronali care ajuta la functionarea creierului.
Boabele de fasole chiar vindeca si ajuta la mentinerea functiei
rinichilor si, da, arata exact ca si rinichii umani.
Telina, rubarba si alte legume arata exact ca oasele. Aceste alimente
tintesc in mod special duritatea oaselor.
Oasele sunt 23% sodiu, iar aceste alimente au 23% sodiu.Daca nu avem
destul sodiu in alimentatie, organismul si-l extrage din oase,
facandu-le friabile. Aceste alimente completeaza nevoile scheletului
corpului nostru.
Vinetele, fructele de avocado si perele tintesc catre sanatatea si
buna functionare a uterului si cervixului femeii, si arata exact ca
aceste organe. Cercetarile de astazi arata ca, atunci cand o femeie
mananca un avocado pe saptamana, acesta ii echilibreaza hormonii, o
scapa de kilogramele in plus in urma nasterii si previne cancerul
cervical. Si cat de profund e asta? Ii ia exact noua luni unui
avocado sa se dezvolte de la nivelul de floare pana la cel de fruct
copt. Sunt peste 14 000 de constituenti chimici fotolitici de nutritie
in fiecare dintre aceste plante (stiinta moderna a studiat si numit
doar 141 dintre ei).
Smochinele sunt pline de seminte si atarna doua cate doua atunci cand
cresc. Smochinele cresc motilitatea spermei masculine si sporesc
numarul de spermatozoizi, astfel incat trateaza sterilitatea
masculina.
Cartofii dulci arata ca pancreasul si chiar echilibreaza indexul
glicemic la diabetici.
Maslinele participa la sanatatea si buna functionare a ovarelor.
Grapefruitul, portocalele si alte citrice arata exact ca si glandele
mamare ale femeii si contribuie la sanatatea sanilor si la miscarea
limfei inspre si dinspre sani.
Ceapa arata ca celulele corpului. Cercetarile de astazi demonstreaza
ca ceapa ajuta la curatarea deseurilor din
toate celulele organismului. Ceapa provoaca lacrimile care spala
straturile epiteliale ale ochilor.
Noutati in tratamentul cancerului de la John Hopkins :
1. Cu totii avem celule canceroase in corp. Aceste celule nu
apar,insa,la testele standard daca nu sunt in numar de miliarde. Cand
doctorii spun bolnavilor ca nu mai exista celule canceroase in corpul
lor dupa tratamentele efectuate,inseamna doar ca testele sunt
incapabile sa le masoare deoarece nu mai sunt in numar
detectabil.
2. Celulele canceroase apar in corp de 6 pana la 10 ori in timpul
vietii unui om.
3. Cand sistemul nostru imunitar este puternic,celulele canceroase
sunt distruse si astfel este impiedicata multiplicarea lor si formarea
de tumori.
4. Cand este diagnosticat cancerul,inseamna ca persoana respectiva are
deficiente nutritionale multiple.Aceste
deficiente pot sa apara din cauze genetice,a noxelor din mediul
inconjurator, a alimentatiei si stilului de viata gresite.
5. Pentru a preintampina deficitele nutritionale multiple, este
necesara schimbarea dietei si administrarea de suplimente nutritive,
ceea ce va duce la intarirea sistemului imunitar.
6. Chimioterapia presupune "otravirea" celulelor canceroase cu rata
mare de crestere,dar astfel sunt distruse si celulele sanatoase cu
crestere rapida din maduva spinarii, tractul gastro - intestinal, etc,
iar organe importante, cum ar fi ficatul, rinichii, inima, sau
plamanii pot fi iremediabil afectate.
7. Radioterapia distruge celulele canceroase, dar, in acelasi
timp,arde, cicatrizeaza si distruge celule,tesuturi si
organe sanatoase .
8. Chimioterapia si radioterapia vor reduce, la inceput, dimensiunea
tumorilor. Folosirea indelungata a acestor tratamente nu va duce,
insa, la distrugerea definitiva a lor.
9. Cand in corp se acumuleaza prea multe "deseuri" toxice rezultate
in
urma chimio- si radioterapiei, sintemul imunitar este fie compromis,
fie distrus, iar pacientul poate muri din cauza unor infectii banale
si a complicatiilor lor
10. Chimioterapia si terapia cu radiatii pot favoriza mutatii genetice
in celulele canceroase care le fac foarte rezistente la tratament, si
greu de distrus. Interventiile chirurgicale pot determina diseminarea
( imprastierea ) celulelor canceroase la alte organe (metastaze ).
11. O metoda foarte buna de lupta impotriva celulelor canceroase este
de a le infometa, adica a se evita alimentele de care acestea au
nevoie pentru a se multiplica.
CELULELE CANCEROASE SE DEZVOLTA CU :
a. ZAHAR
Eliminad din alimentatie zaharul, se elimina,astfel, una din cele mai
importante surse de hrana a celulelor canceroase. Inlocuitorii de
zahar, indulcitorii sintetici cum ar fi zaharina, sau alte produse
(Nutrasweet, Equal, Spoonful, etc ), au ca baza aspartamul (E 951), o
substanta chimica daunatoare. Un inlocuitor natural al
zaharului ar fi mierea de albine si melasa,dar in cantitati moderate.
Sarea de bucatarie contine adaosuri chimice pentru a avea culoarea
alba. Alternativa ar fi sarea de mare.
b. LAPTELE SI PRODUSELE LACTATE
Laptele favorizeaza productia de mucus in corp, in special la nivelul
tractului gastro - intestinal. Cancerul este hranit de acest mucus.
Renuntand la lapte si produsele derivate, si la consumul de lapte de
soia ,celulele canceroase "mor" de foame.
c. PH ACID
Celulele canceroase "infloresc" in mediu acid. O alimentatie
preponderent carnivora induce un pH acid in corp, si ar fi mai bine sa
se consume peste si pasare in cantitati mici, decat carne de vita sau
porc. Carnea mai poate contine substante administrate animalelor:
antibiotice, hormoni de crestere si paraziti,ce dauneaza,
in special persoanelor cu cancer.
d. O dieta bazata 80 % pe legume proaspete consumate ca atare sau sub
forma de suc, grau integral, seminte, nuci si fructe schimba pH-ul
corpului in alcalin. 20 % din alimentatie poate fi din alimente
gatite, inclusiv fasole boabe. Sucurile proaspete din legume asigura
necesarul de enzime digestive, usor absorbabile, care ajung
la nivel celular in 15 minute de la consumare, si care hranesc si
favorizeaza cresterea de celule sanatoase. Este bine sa se consume
sucuri proaspete de 2-3 ori pe zi. Enzimele sunt distruse la 4o grade
Celsius.
e. Evitati cafeaua, ceaiul si ciocolata ce pot contine cantitati mari
de cofeina. Ceaiul verde este o alternativa foarte buna, avand si
proprietati anti - canceroase. Cea mai buna bautura este APA
-purificata sau filtrata pentru a fi, astfel, eliminate toxinele sau
metalele grele. Apa distilata este acida ,deci evitati-o!
12. Proteinele din carne sunt dificil de digerat si necesita o
cantitate mare de enzime digestive. Carnea nedigerata ramane in
interiorul intestinului, intra in putrefactie, si se creste, astfel
cantitatea de reziduuri toxice din corp .
13. Celulele canceroase sunt acoperite de un perete gros de proteine.
Renuntarea la carne sau reducerea ei in alimentatie duce la eliberarea
de cantitati din ce in ce mai mari de enzime; acestea ataca proteinele
din peretele celular si permit astfel, celulelor specializate sa
distruga aceste celule canceroase .
14. Unele suplimente nutritive ajuta la intarirea sistemului imunitar,
cum ar fi: IP6 (inozitolul sau vitamina B9, continut de taratele de
grau, seminte, nuci - n.tr.), Essiac (ESSIAC este o formula din plante
ce a fost utilizata din anul 1922 de o sora medicala din Canada numita
Rene Caisse pentru a ajuta pacienti cu afectiuni grave.
Cele opt plante din reteta originala sunt: ciuline sfant, radacina de
brusture, laminaria, trifoi rosu, ulm cu coaja neteda, radacina de
revent turcesc, nasturel, macris marunt. ), antioxidanti,
vitamine,minerale,etc. ,toate stimuland imunitatea sa lupte si sa
distruga celulele canceroase. Alte suplimente cum ar fi vitamina E
produc apoptoza sau moartea programata a celulelor, metoda naturala a
corpului de a scapa de celulele bolnave, nedorite si inutile .
15. Cancerul este o boala a mintii, corpului, si spiritului. Gandirea
pozitiva si o fire activa ajuta pe cel care lupta cu cancerul sa
supravietuiasca. Furia, neiertarea si amaraciunea "construiesc" un
mediu stresant si acid in corp. Trebuie sa invatam sa avem un spirit
iubitor si iertator, sa ne relaxam si sa ne bucuram de viata!
16. Celulele canceroase nu se pot dezvolta in prezenta oxigenului.
Facand exercitii fizice zilnice si de respiratie, oxigenul ajunge
adanc, la nivel celular. Terapia cu oxigen este foarte importanta
pentru distrugerea celulelor canceroase ..
ATENTIE
1. Nu introduceti recipienti de plastic in cuptorul cu microunde.
2. Nu congelati apa
3. Nu puneti in microunde recipiente cu capace de plastic. Dioxina
este o substanta ce provoaca cancer, in special la sani. Este extrem
de toxica pentru celulele corpului.Dioxina este eliberata din
plasticul sticlelor cu apa introduse la congelator. Recent, Dr. Edward
Fujimoto, manager al programului de sanatate din cadrul
Castle Hospital, a vorbit, in cadrul unei emisiuni TV, despre
pericolele care pandesc sanatatea . A vorbit despre dioxina si raul pe
care il poate face. Sa nu se incalzeasca mancarea la coptorul cu
microunde in vase de
plastic . Este vorba,mai ales,de mancarea ce contine grasime.
Profesorul a spus ca combinatia dintre grasime, temperaturi mari si
plastic elibereaza in mancare dioxina,care ajunge,in cele din urma,in
celulele noastre. A
recomandat, in schimb, folosirea de vase de sticla sau ceramica pentru
a incalzi mancarea. Se obtin aceleasi rezultate, dar fara dioxina .
Hartia nu e daunatoare, dar nu se stie ce mai contine ea. Profesorul a
amintit ca multe fast food-uri au renuntat la recipienti din spuma
poliuretanica, folosind hartia. Aparitia dioxinei a fost motivul. S-a
subliniat ca acelasi efect negativ il are si acoperirea vaselor cu
capace de plastic in vederea gatirii mancarii in cuptorul cu
microunde. Este indicat folosirea unui servet de hartie.
1 commentaire:
ai ai ai, ce de informatii!
o sa tin minte!
Enregistrer un commentaire