18 décembre 2009

esenta lucrurilor

Un grup de oameni de succes in apogeul carierei lor, toţi având joburi si poziţii de vis, maşini si case au făcut o vizita unui fost profesor din facultate. Discuţia a alunecat treptat spre cat de stresanta si obositoare e viata zi de zi.

Profesorul i-a întrebat daca vor sa bea o cafea buna si s-a întors din bucătărie cu vas mare plin cu cafea si o mulţime de ceşti. Unele erau din porţelan fin, altele din sticla, plastic, unele arătând normal, altele foarte delicate si scumpe, unele cu inserţii aurite, altele cu toarta ciobita, si i-a rugat pe fiecare sa se servească.

Când toţi aveau cate o ceaşca de cafea in mana profesorul le-a zis :

” Daca aţi observat fiecare dintre voi a pus cafea in cate o ceaşca scumpa si fina lăsând ceştile simple si ieftine goale pe masa. E normal sa vreţi ceea ce e mai bun in viata, dar tocmai asta e sursa problemelor si a stresului pe care îl aveţi zi de zi.

Nu contează ce ceaşca ai ales, cafeaua are acelaşi gust. Ceaşca nu adăuga nici o calitate cafelei. In cele mai multe cazuri o face doar sa fie mai scumpa sau in alte cazuri nu putem vedea ce e de fapt înăuntru. Ceea ce aţi vrut voi de fapt a fost cafeaua, nu ceaşca si totuşi inconştient aţi ales cele mai scumpe si bune ceşti. Si apoi aţi început sa va uitaţi la ceaşca celuilalt gândindu-va ca e mai frumoasa decât a voastră.

Viata e ca o cafea buna : jobul, banii, cariera, maşina, casa, hainele, poziţia in societate sunt ceştile. Doar ne ajuta sa ne trăim viata, dar nu sunt VIATA. Hainele pe care le avem, poziţia in societate si banii nu înseamnă viata. Doar ne ajuta sa trăim viata. Nu definesc ceea ce înseamnă viata. Din contra majoritatea oamenilor care au mult, sunt invidioşi pe alţii care au mai mult si nu reuşesc sa se bucure de ceea ce au.

Câteodată concentrându-ne doar pe ceaşca, uitam sa savuram cafeaua.Savuraţi cafeaua, nu ceştile! Cei mai fericiţi oameni nu sunt cei care au cele mai multe lucruri. Cei mai fericiţi oameni ştiu sa se bucure cat mai mult de ceea ce au, acolo unde au, in momentul prezent. Ei fac viata sa fie frumoasa.

http://relaxare.wordpress.com/2009/10/31/te-invit-la-o-cafea-buna-dar-alege-tu-ceasca/

5 commentaires:

Anonyme a dit…

;)

emi a dit…

frumoasa pledoaria asta, doar ca totusi nu ia in calcul un caz: ce te faci daca ai cafea dar nu ai in ce sa o bei?

Anonyme a dit…

poate ca nu trebuia sa ia in calcul acest caz...
caci pana la urma in orice gasim ceva ce lipseste..lipseste?asta credem noi:)
succes emi!

anita a dit…

atunci trebuie sa gasesti in ce sa o bei in primul rand. mai este o optiune, sa o bei direct din cafetiera, insa este mai putin comod. a doua optiune te salveaza insa pana cand gasesti in ce sa o bei. vreau sa zic... decat sa nu bei deloc, mai bine asa.

cred ca putem sa ne multumim cu ceva chiar daca lipseste altceva. e chiar ai bine asa... mai aproape de realitate in orice caz.

United States of Earth a dit…

Great leading lines in that photograph!
Just stopping in to let you know about a place;The United States of Earth: I discovered a network of people involved in the push to protect our Constitutional rights and to swear allegiance to our country and its citizens. Come fight the tyranny of tomorrow. http://www.usofearth.com/index.php