30 novembre 2010

Leapsa : I'm happy to be

Primit de la Fontilili www.sighisoarafereastraalbastra.blogspot.com

Pai... la 4 ani eram la Marginea... localitate fara criminalitate :) fericire pura, bunicu, bunica, aurica. dormit in fan, dus vacile pana la hudita si baut lapte cald de la tzatza vacii la 7 dimineata. incalzit pe cuptor si povestile de seara... cel mai fericit timp!!

La 5 ani, prima migratie... catre ploiesti. vecinii care radeau ca vorbesc moldoveneste, noua gradinita, prima amorezare, ce copiii nu se indragostesc? ba da. undeva intre perioada asta am uitat toate poeziile pe care le stiam pe de rost inca de la 2 ani jumate. (gen muma lui stefan cel mare)

La 7 ani- la scoala cu Anne Marie Luize. Aveam alunite pe fata pe obrazul opus si toate colegele ma invidiau pentru ca in plus ne chema aproape la fel. Tot pupaciuni la sf orei. Jocuri multe.

La 8 ani eram cea mai tare la pacalit copiii, ma bateam cu baietii si speriam pe ceilalati cu scheletele din cabinetul de botanica. C. care a urcat pana la etajul 4 fara sa se uite in spate ca sa nu il urmareasca fantomele de care ii povesteam...

La 14 ani mi-am dat seama ca tre sa-mi vina ciclul; acelasi C. credea ca port sutine si ma tragea de bretelele de la maiou... la sf clasei a 8-a imi petream fiecare zi cu O. pana s-a suparat pe mine. La 18 era inca ofuscat. Cam atunci am inceput sa integram Buda in peisaj. Catei, pisici, curci, gaste cateodata, constructie, gradina. Frumos.

La 17 faceam pe detectivul pentru Anca; la 19 am terminat liceul cu o evolutie ok, liceu de renume hehe. Faculate cum s-a nimerit si cum s-a sugerat. Mersi Dnei Raileanu pentru "tu o sa devii mare"... facultate de psiho.

La 20 de ani eram in plin Iasi, orasul de care m-am indragostit iremediabil. Plus BR...Am cunoscut mare parte din lumea de care sunt atasata... cam 30 iarasi Mada, Miha si restul zanelor!!! Publicatii in album de poezii cu alte "tinere sperante"...

La 23... ia-ti mireasa ziua buna de la sala de lectura, asta dupa marea suferinta de la 22 eventual... si puiu de cioara ce pieri cand nu ar fi fost cazu... Chambery si povestile de acolo, Franta se intipareste in sufletul si proiectul meu. Revenind, un popas in Bucuresti cu multa munca si noi descoperiri, cam de scurta durata.

La 24... Paris cu bgf in buzunar. marea aventura a vietii mele... cred ca am dormit in 6 locuri in decurs de 2 luni. Mari ganduri nu neaparat marete si un mare noroc. De clacat am clacat mai tarziu, cam prin ianuarie asa. Psihologia e cuvantul de baza: din interior si pentru exterior. O noua poveste de care m-am agatat prea tare. Maturizare...

La 25: implinire profesionala fara job dar sa luam in calcul contextul. fara prea multe descrieri aici caci e vorba de o schita sau cel putin asa pot eu sa o expun.

La 26: un nou ciclu; viata se regenereaza si principiul nu planta un an ca sa poate creste rod apoi functioneaza. Emi la Paris: o redescoperire. Thomas deschide un nou drum. 
Va pup de somn usor...

Pasez mai departe lui Emi, lui mama, lui Thomas, Mihaelei, Cristinei, Ancai, Madalinei, lui David, Georgianei si Dianei... oameni care nu prea au bloguri... vor trebui asadar sa mi le povesteasca pe viu :)

5 commentaires:

Crissa a dit…

Parca aparuse si sora-mea prin peisaj. Sau n-am vazut eu bine? :)

fluture-alb a dit…

toata camera 30 a fost o mare minune!!! mai e cazul sa amintim ceva e ce e evident??? te pup

mm a dit…

amintiri.si eu aseara am citit amintiri din liceu.frumos si nostalgic.drum bun

emi a dit…

tinand cont ca mi-a luat 1 an sa imi fac cont de facebook, blog probabil ca imi voi trage mult mai incolo, cand viata mea va intra pe un fagas cat de cat lin, ca acu e meeeeeeeeaaaaandrat! haha
smechera descriere, zau!
dar ai uitat un amanunt: celebra nunta de la 5 ani! vai vai

andreea a dit…

he he! da, Emi, am auzit si eu de ea! :)) Anita, cum ai putut uita de ea? :P