26 décembre 2007

Child slavery

"Sclavia copiilor". Un film care misca, despre adevarul chiar din ziua de azi. In acest moment mii de copii sunt abuzati, muncesc epuizati treburi care le fura vietile si le rapesc drepturile. Am sa reiau descrierea facuta pe www.port.ro:

"8,4 milioane de copii sunt înrobiţi astăzi în toată lumea. Într-o remarcabilă călătorie de-a lungul a trei continente, cinci dintre ei îşi spun povestea. Marea Britanie a abolit sclavia acum 200 de ani. În lume, comerţul cu sclavi e o afacere prosperă în valoare de aproximativ 17 miliarde de lire sterline anul. Copiii sunt cumpăraţi şi vânduţi ca orice altă marfă. Muncesc 18 ore pe zi în condiţii mizere în mine. Sunt mutilaţi ca să poată cerşi pe stradă şi, adesea, sunt vânduţi în bordeluri pentru clienţii străini şi localnici. Nu sunt plătiţi pentru munca lor, sunt bătuţi sau abuzaţi şi nu pot pleca. Aceşti copii nu pot scăpa de sclavie şi, chiar dacă ar putea, unde s-ar duce? În majoritatea cazurilor, părinţii lor sunt cei care i-au vândut.
Acest program prezintă un instantaneu extraordinar din viaţa a cinci copii care îşi spun poveştile, despre ce înseamnă să fii înrobit.
Prezentat şi povestit de renumitul jurnalist Rageh Omaar, acesta ajunge, pe cont propriu, în Africa de Est ca să descopere ce înseamnă sclavia şi de ce, într-una din cele mai prospere perioade din istorie, încă există copii sclavi."

Aucun commentaire: